Autoschade? Ga naar autoschadegeurtsen.nl

06 3718 3537

0318 – 515 400

Klompersteeg 19 - 3905 NA - Veenendaal

geurtsen@garagegeurtsen.nl

Klompersteeg 19 - 3905 NA - Veenendaal 0318 – 515 400 geurtsen@garagegeurtsen.nl 06 3718 3537

Wilt u comfortabeler rijden, minder brandstof verbruiken of gemakkelijker uw caravan vervoeren? Met chiptuning zijn we in staat meer vermogen uit uw motor te halen.

Hieronder zetten we de belangrijkste facetten rond tuning op een rij. Voor specifieke vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

CHIPTUNING IN HET KORT

Kort gezegd is chiptuning het herschrijven en optimaliseren van het computerprogramma in het motormanagement-systeem van een voertuig. Verschillende facetten, zoals het inspuitmoment, het ontstekingstijdstip, de turbodruk en de luchthoeveelheid worden door dit systeem aangestuurd. Door al deze facetten op elkaar af te stemmen, zijn we in staat meer vermogen uit een motor te halen.

CHIPTUNING OP MAAT

Om te zorgen dat de vermogenswinst niet ten koste gaat van motor en aandrijflijn, dient de software op maat geschreven te worden. Daarvoor is veel ervaring en vakkennis benodigd. Wij tunen niet met een standaard chip of software, of op een standaardwijze van programmeren. Wij werken met tuning die specifiek gericht is op uw auto en op uw specifieke wensen. Vanwege specifieke software in iedere unieke auto kan standaard tuning immers grote problemen veroorzaken bij uw auto.

TUNING EN DE RESULTATEN

Chiptuning zorgt met name bij auto’s voorzien van turbo voor aanzienlijke vermogenswinst. Zowel bij auto’s die worden aangedreven door benzine als bij dieselauto’s kan uw vermogenswinst oplopen tot 35 procent. Daarbij persen wij niet elke pk uit uw motor, maar verbeteren wij op verantwoorde wijze het rijcomfort en het vermogen van uw auto.
Het resultaat bij auto’s zonder turbo blijft over het algemeen achter. Grofweg zal de vermogenswinst bij auto’s zonder turbo toenemen met 8 tot 12 procent. Vooral als u net wat vermogen tekort komt bij het trekken van een caravan of aanhanger kan tuning echter ook bij deze auto’s zinvol zijn. De vermogenswinst stijgt als de tuning wordt gecombineerd met bijvoorbeeld een nieuw luchtfilter of een uitlaatsysteem.

ECO-TUNING

Iedere auto wordt geleverd met fabrieksinstellingen. Deze instellingen zijn ontworpen om de motor te laten functioneren onder de meest extreme omstandigheden. Omstandigheden die zich, onder meer door het onderhoudsniveau bij onze garages, in geheel West-Europa simpelweg niet voordoen. Door die instellingen te veranderen met Eco-tuning, kunt u een beter resultaat boeken. Met meer vermogen kan een motor met minder toeren dezelfde prestaties leveren. Dit kan een brandstofbesparing van meer dan 10 procent tot gevolg hebben.

TOEREN- EN SNELHEIDSBEGRENZING

In sommige situaties wilt u niet meer vermogen, maar wilt u juist de motor beschermen tegen extreem rijgedrag. Door een auto in toeren te begrenzen of de maximale snelheid softwarematig terug te brengen, kunt u bij uw auto’s en vrachtwagens rekenen op een langere levensduur. Naast de motor zullen ook banden, remschrijven en remblokken langer mee kunnen. Dit kan een goede optie zijn voor wagenparkbeheerders, koerierbedrijven en verhuurbedrijven.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw auto? Kom dan langs voor een gesprek!

Corona maatregelen

Omwille van de volksgezondheid nemen ook wij onze verantwoordelijkheid omtrent de adviezen van het RIVM en de Nederlandse Overheid, ter voorkoming van het verspreiden van het coronavirus. Vandaar dat wij de volgende maatregelen hebben genomen:

Algemene maatregelen:
· Extra hygiënische maatregelen (extra schoonmaakrondes en controles op onder andere deurgrepen, balie, pinautomaat, sanitair en dergelijke)
· Het beperken van sociale contacten
· Geen handen schudden
· Minimaal 1,5 meter afstand houden

Specifieke maatregelen:
· Extra gebruik van stoelhoezen
· Voor en na de reparatie (of onderhoud) van uw auto, wordt het stuurwiel, de handgrepen en de versnellingspookknop gereinigd met desinfecterend middel
· Geen rechtstreekse sleuteloverdracht meer. De sleutels worden op de balie gelegd.

Maatregelen omtrend COVID-19