Klompersteeg 19 - 3905 NA - Veenendaal 0318 – 515 400 info@garagegeurtsen.nl 0318 - 515 400

Voor DSG reparaties ben je bij ons aan het juiste adres en dat zeggen we niet zomaar. Wij hebben namelijk al meer dan 30 jaar ervaring met voertuigen van de VAG  (Volkswagen) groep. Kom daarom gerust bij ons langs als er problemen zijn met uw DSG versnellingsbak.

Wat is een DSG versnellingsbak?

Een DSG versnellingsbak is een automatische versnellingsbak die beschikt over dubbele koppeling. DSG staat voor Direct-Shift-Gearbox. Door de dubbele koppeling is een voertuig sneller in staat om van versnelling te wisselen. Hierdoor verloopt het schakelen een stuk soepeler dan bij een handbak of andere automatische versnellingsbakken. Vaak is een DSG vernellingsbak echter wel wat meer onderhoudsgevoelig waardoor een DSG reparatie nodig kan zijn als dit onderhoud niet goed gebeurt.

DSG reparatie Volkswagen Arteon

Problemen met de DSG versnellingsbak

Hoewel de DSG automaat een goede versnellingsbak is kunnen er problemen optreden. Een DSG reparatie is dan noodzakelijk om verdere schade te voorkomen en soepel te kunnen blijven rijden. Problemen met de DSG versnellingsbak kunnen zijn:

 • Geluiden uit de versnellingsbak.
 • Te vroeg opschakelen.
 • Bak schakelt terug, terwijl hij eigenlijk op moet schakelen.
 • Schakelt te laat
 • Trillende auto tijdens het schakelen
 • Haperende schakeling.
 • Een schokje dat optreedt bij het schakelen van de vijfde naar de zesde versnelling.

Dit is allemaal niet bepaald ideaal tijdens het rijden. Bij Garage Geurtsen zorgen we ervoor dat de oorzaak van deze problemen wordt achterhaald en wordt opgelost.

DSG reparatie nodig

Bij Garage Geurtsen zijn we als VAG specialist in staat om jouw DSG te repareren. Dit doen we door het vervangen van de defecte of versleten onderdelen waarna we alles perfect afstellen. De kosten van de DSG reparatie zijn afhankelijk van de onderdelen die nodig zijn en het aantal gewerkte uren.

DSG bak reviseren

Het kan mogelijk zijn dat problemen met de DSG bak niet zo gemakkelijk te verhelpen zijn. Het vervangen van een onderdeel zorgt dan ergens anders weer voor een ander probleem. Reviseren is dan een goede optie. Reviseren houdt in dat we de versnellingsbak tot op de laatste onderdelen uit elkaar halen. Vervolgens controleren we nauwkeurig of alles in orde is. We maken de onderdelen schoon en indien nodig vervangen we versleten onderdelen. Hierdoor zien we welke onderdelen in de toekomst problemen kunnen gaan geven. Dit kunnen we zien aan de slijtage van onderdelen.

Als het controleren voltooid is zetten we de DSG versnellingsbak weer in elkaar en controleren we of alles werkt naar behoren. Verder voorzien we de besturing van de laatste software en stellen we alles perfect af. Op die manier is jouw DSG versnellingsbak weer als nieuw.

30 jaar ervaring met VAG reparaties

Bij Garage Geurtsen beschikken we over meer dan 30 jaar VAG ervaring. De VAG groep zijn auto’s van de merken:

 • Volkswagen
 • Audi
 • Skoda
 • Seat

Deze merken gebruiken allemaal de DSG versnellingsbak. Bij Audi noemen ze het de S tronic, maar deze versnellingsbak is in feite hetzelfde als de DSG versnellingsbak. Door deze ervaring beschikken wij over de nodige kennis en expertise binnen onze garage. En dat is ook nodig want bij goed onderhoud komt veel meer kijken dan alleen de olie verversen. Onze monteurs zijn in staat om aankomende problemen tijdig op te merken. Hierdoor voorkomt u DSG reparaties in de toekomst. Bij Garage Geurtsen werken we op dealer-niveau en helpen we u graag met het onderhouden en repareren van uw DSG versnellingsbak voor een eerlijke prijs.

APK keuring in Veenendaal

Gratis vervangend vervoer

Bij Garage Geurtsen snappen we het maar al te goed dat u niet zonder vervoersmiddel kunt. Terwijl wij de DSG reparaties uitvoeren krijgt u daarom gratis vervangend vervoer totdat de problemen zijn opgelost.

Neem contact op 

Ervaart u problemen met uw DSG versnellingsbak en bent u op zoek naar een monteur die gespecialiseerd is in DSG reparaties? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak. Wij gebruiken originele of gelijkwaardige producten.

 

Team Garage Geurtsen