0318 - 515 400

Klompersteeg 19 - 3905 NA - Veenendaal

Verkoop: verkoop@garagegeurtsen.nl - 0318 - 252 766

|

Werkplaats: info@garagegeurtsen.nl - 0318 – 515 400

Klompersteeg 19 - 3905 NA - Veenendaal 0318 – 515 400 info@garagegeurtsen.nl 0318 - 515 400

Airco service van Autogarage G. Geurtsen

Op warme zomerdagen is het natuurlijk wel zo fijn als uw auto airco goed werkt. Het is daarom belangrijk om uw auto airco goed en regelmatig te laten onderhouden. Bij Autogarage G. Geurtsen in Veenendaal kunt u gebruik maken van onze Auto Service: een complete onderhoudsbeurt aan uw auto airco die ervoor zorgt dat uw airco gewoon blijft werken. Ook op de heetste dagen!

 

Bandenspanning
Airco bijvullen


Auto airco laten vullen

Jaarlijks verliest een aircosysteem in een auto ongeveer 10% van de aircovloeistof. Deze aircovloeistof bestaat uit koudemiddel en olie en zorgt voor de inwendige smering van de aircocompressor. Als de airco minder vloeistof bevat, betekent het dat er minder smering is, waardoor uw aircocompressor eenvoudig schade op kan lopen. En een nieuwe compressor is niet goedkoop! Daarom is het belangrijk om uw airco bij te vullen. Het bijvullen van de airco is dan ook standaard onderdeel van onze Airco Service, net als:

 • Visuele controle van het gehele aircosysteem
 • Het controleren van de systeemdruk
 • Het afpersen en bijvullen van het aircosysteem


Onderhoud en reparatie van uw airco is altijd een zaak voor de specialist, dus maak op tijd een afspraak in onze werkplaats in Veenendaal!

Uw auto airco goed & bewust gebruiken: 9 tips

Naast het regelen van een periodieke controle van uw auto airco, zijn er ook een aantal dingen die u zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat uw airco goed blijft functioneren. Bovendien heeft de manier waarop u de airconditioning gebruikt effect op het milieu én uw portemonnee. Hierbij een aantal tips om het aircosysteem in uw auto in goede conditie te houden:

 • Gebruik de airconditioning bewust. Gebruik de auto airco alleen als het echt nodig is. Zet hem weer uit zodra de auto op de gewenste temperatuur is.
 • Zet eerst de deuren en ramen open. Is het erg warm? Zet dan voor vertrek eerst even de autodeuren en -ramen open. De grootste warmte kan dan weg en de wagen is sneller koel. Of rijd eerst even kort met de ramen open zonder de auto airco al in te schakelen. Hierdoor vermindert u het energieverbruik. Vergeet niet om de ramen weer dicht te doen bij het aanzetten, anders heeft de airco geen effect.
 • Zet de airco niet te koud. De overgang tussen binnen en buiten is anders te groot. Een ijskoude luchtstroom uit de airco zorgt daarnaast vaak voor verkoudheden. Als u ‘climate control’ heeft, wordt automatisch zo snel mogelijk de gewenste temperatuur bereikt, zonder bovenstaande koude luchtstromen.
 • Gebruik de auto airco om beslagen ruiten bij regen of kou te voorkomen. Schakel uw airco kort in als de ramen beslagen zijn. Het vocht wordt dan uit de auto en van de ruiten gehaald.
Airco bijvullen
Medewerker in de auto
 • Zet de airco uit als de auto al extra verbruikt. Moet uw auto hard werken, bijvoorbeeld het trekken van een caravan of rijden in de bergen? Zet de airco dan uit. Het vermogen is dan al hard genoeg nodig voor de auto zelf.
 • Maak de airco regelmatig schoon. Ruikt de airconditioning onaangenaam? Dan is hij waarschijnlijk beschimmeld. Laat deze dan reinigen.
 • Zet de airco minimaal één keer per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen én onaangename geurvorming door condens-, bacterie- en schimmelvorming in het systeem.
 • Zet de airconditioning uit voordat de motor uitgaat. Schakel de airco ongeveer 10 minuten voordat u de motor afzet, uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dus onaangename geuren.
 • Voorkom verstopping van uw airco. Dit doet u door bladeren en vuil uit de luchtinlaten te halen. 


Met deze tips maakt u goed en slim gebruik van uw auto airco. Door deze tips toe te passen én uw auto airco regelmatig te laten controleren, blijft uw airco langer werken. En dat is wel zo fijn! 

Airco onderhoud inplannen?

Maak nu een afspraak voor airco onderhoud bij Autogarage G. Geurtsen in Veenendaal.