Klompersteeg 19 - 3905 NA - Veenendaal 0318 – 515 400 info@garagegeurtsen.nl 0318 - 515 400


Een APK (algemene periodieke keuring) in Veenendaal uitvoeren is niet altijd leuk, maar wel goed voor de auto. Daarnaast is het voor de bestuurder ook goed om er op tijd bij te zijn. Het zorgt er namelijk voor dat u weer vertrouwd de weg op kunt, omdat er geen mankementen waren of de mankementen die we tegenkwamen zijn opgelost. Kom daarom met uw auto bij ons langs en laat één van onze keurmeesters een APK keuring uitvoeren voor uw voertuig.

 

APK keuring
Leenauto
APK Veenendaal
Banden oppompen

Een APK keuring vanaf € 25

Als u een APK door ons in Veenendaal laat uitvoeren is het standaardtarief bij ons € 25,00 excl. milieumeting en afmeldkosten. De APK (excl. afmeldkosten en milieumeting) is bij ons gratis bij een grote onderhoudsbeurt. Ook als u woont in Ede, Ederveen, Scherpenzeel, Woudenberg, Renswoude, Lunteren, De Klomp of in de wijde omgeving bent u uiteraard van harte welkom.

Vervangend vervoer

Een APK uit laten voeren in Veenendaal komt misschien niet altijd even goed uit. Wellicht heeft u uw auto nodig voor het werk of in de privésfeer. Het is dan niet ideaal om hem tijdelijk af te staan en dat snappen wij heel goed. Vervangend vervoer is bij ons dan ook gratis. Ook als u uw bedrijfswagen (tot 3.500kg) laat keuren hebben wij als vervangend vervoer bedrijfswagens te leen. 

 

Wanneer is een APK keuring nodig?

Wanneer en hoe vaak een APK in Veenendaal moet worden uitgevoerd voor uw auto is afhankelijk van het type auto. Wanneer u een gloednieuwe auto koopt die op benzine rijdt moet deze na vier jaar voor het eerst een keuring krijgen. Een auto die op diesel rijdt moet dat na drie jaar. Na deze 3 jaar moeten diesel auto’s ieder jaar een APK krijgen.

Bij benzine auto’s ligt dit net wat anders. Die moeten om de twee jaar een keuring krijgen tot ze acht jaar oud zijn. Benzine auto’s die ouder dan 8 jaar zijn moeten ieder jaar een APK krijgen. Voor elektrische en hybride auto’s gelden dezelfde regels als voor benzine auto’s.

Waarom is een APK nodig?

Vanuit de wet en regelgeving is het vanaf 1994 verplicht om een APK uit te voeren om de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Het is belangrijk dat ieder voertuig op de weg aan de juiste eisen voldoet zodat iedere weggebruiker met een veilig gevoel de weg op kan. Gelukkig zijn de nieuwe voertuigen tegenwoordig steeds veiliger en sterker dankzij alle nieuwe technologieën die de laatste tijd wordt toegepast. Toch is het belangrijk dat ook de nieuwe voertuigen aan alle eisen voldoen en dat de APK goed wordt uitgevoerd.

Onderhoud
Monteur kijkt in motorkap
onderhoudsbeurt auto

Wat zijn de meest voorkomende afkeurpunten?

De meeste auto’s komen vaak wel door een APK heen zonder hele vervelende afkeurpunten. Toch zijn er een aantal afkeurpunten die we vaak terug zien komen. Dit zijn:

 • Gladde banden
 • Ruitenwissers die beschadigd zijn
 • Verlichting die niet werkt
 • Problemen met de remmen
 • Te lage bandenspanning

Moet een nieuwe auto ook een APK krijgen?

Wanneer u een nieuwe auto heeft aangeschaft die op benzine of elektriciteit rijdt moet deze pas na vier jaar een APK krijgen. Na die 4 jaar moet de auto elke 2 jaar gekeurd worden. Zodra de auto 8 jaar of ouder is moet hij ieder jaar een keuring krijgen.

Wanneer u een auto aanschaft die rijdt op diesel of lpg dan start de APK 3 jaar na aankoop. Na de 3 jaar moet de auto ieder jaar gekeurd worden.

Wat controleren wij tijdens een APK?

Tijdens een APK wordt uw auto op verschillende onderdelen gecontroleerd. Op het gebied van veiligheid kijken we naar de volgende zaken:

 • Schokdempers
 • Banden
 • Verlichting
 • Remmen
 • Wielophanging
 • Stuurinrichting

Naast de veiligheid wordt er ook gekeken of het voertuig voldoet aan de milieueisen. We kijken naar de uitstoot van CO2 voor benzine- en dieselmotoren. Tot slot worden overige zaken gecontroleerd zoals het chassisnummer, de kilometerstand, het voertuigbewijs en de gebruikte brandstof.

Werkplaats Garage Geurtsen

Een APK bij Garage Geurtsen

Bij Garage Geurtsen staan we zes dagen per week voor u klaar. Garage G. Geurtsen uit Veenendaal is een door de RDW erkend APK-bedrijf. Onze diverse keurmeesters kijken nauwkeurig naar de keuringseisen van het RDW, waar ze voor opgeleid zijn, en maken het keuringsrapport voor u in orde. Naast APK in Veenendaal kunt u bij ons ook terecht voor: 

 • Standaard onderhoud 
 • Reparaties (spoed) of diagnose bij storingen
 • Auto cleaning
 • Autoruit service
 • Schadeherstel
 • Het bandenhotel
 • Chiptuning om comfortabeler te rijden
 • Aircoservice. 

Maar wist u ook dat wij specialistische reparaties uitvoeren? Voorbeelden hiervan zijn het monteren van accessoires (een achteruitrijcamera bijvoorbeeld) of onderhoud en reparatie van een DSG versnellingsbak. Maar wij zijn ook in te zetten voor uitlijnen, bijwerken van een digitaal onderhoudsboekje, het programmeren van sleutels en diagnose van storingen.

Neem contact met ons op

Is uw auto aan een APK toe en woont u in de omgeving van Veenendaal? Kom dan gerust bij ons langs. Wilt u een afspraak inplannen? Met het invullen van ons contactformulier of even een telefoontje naar 0318-515400 is het zo geregeld. Onze keurmeesters zorgen ervoor dat u precies weet wat de status van uw voertuig is. Moet er wat worden gerepareerd dan regelen wij dat voor u. Heeft u nog vragen over onze diensten? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

Afspraak APK
Afspraak APK
Team Geurtsen