Klompersteeg 19 - 3905 NA - Veenendaal 0318 – 515 400 info@garagegeurtsen.nl 0318 - 515 400

Sleutels programmeren

Sleutels programmeren op de moderne auto’s wordt steeds ingewikkelder. Het vraagt namelijk in veel gevallen originele dealer-apparatuur. Bij Garage Geurtsen hebben we veel van deze (dealer)apparatuur in eigen huis. Middels deze praktijkcasus laten wij zien hoe we een nieuwe autosleutel programmeren.

Casus: sleutel Volkswagen Passat

We krijgen in de werkplaats een Volkswagen Passat. De nieuwe sleutel bestellen wij op chassisnummer. Als de nieuwe sleutel bij ons binnen is gekomen, dan werkt deze nog niet. De nieuwe sleutel moet eerst nog worden geprogrammeerd voordat de afstandsbediening werkt en je er mee kunt starten. Er zit een zogenaamde transponderchip in de sleutel. Deze chip maakt deel uit van de startblokkering en moet dus middels een online verbinding met de fabriek worden aangemeld op de auto. Wij hebben dit originele ODIS programma, wat staat voor Offboard Diagnostic Information System. Met dit originele diagnosesysteem en bijbehorende online verbinding kunnen wij voor u deze werkzaamheden uitvoeren op dealer niveau. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Online programmeren van nieuwe regelapparaten
  • Online programmeren van sleutels
  • Software updates uitvoeren van alle regelapparaten
  • Technische Product Informatie (TPI) inzien
  • Alle door de fabrikant beschikbaar gestelde technische informatie inzien

Het computer programma helpt de monteur stap voor stap bij het programmeren van de sleutels. Als de programeer procedure succesvol voltooid is, kunnen de geautoriseerde sleutels worden gebruikt.

Bent u opzoek naar een Volkswagenspecialist voor onderhoud of storingsdiagnose? Of het laten programmeren van sleutels? Neem dan contact op met Garage G. Geurtsen.

Corona maatregelen

Omwille van de volksgezondheid nemen ook wij onze verantwoordelijkheid omtrent de adviezen van het RIVM en de Nederlandse Overheid, ter voorkoming van het verspreiden van het coronavirus. Vandaar dat wij de volgende maatregelen hebben genomen:

Algemene maatregelen:
· Extra hygiënische maatregelen (extra schoonmaakrondes en controles op onder andere deurgrepen, balie, pinautomaat, sanitair en dergelijke)
· Het beperken van sociale contacten
· Geen handen schudden
· Minimaal 1,5 meter afstand houden

Specifieke maatregelen:
· Extra gebruik van stoelhoezen
· Voor en na de reparatie (of onderhoud) van uw auto, wordt het stuurwiel, de handgrepen en de versnellingspookknop gereinigd met desinfecterend middel
· Geen rechtstreekse sleuteloverdracht meer. De sleutels worden op de balie gelegd.

Maatregelen omtrend COVID-19