0318 - 515 400

Klompersteeg 19 - 3905 NA - Veenendaal

Verkoop: verkoop@garagegeurtsen.nl - 0318 - 252 766

|

Werkplaats: info@garagegeurtsen.nl - 0318 – 515 400

Klompersteeg 19 - 3905 NA - Veenendaal 0318 – 515 400 info@garagegeurtsen.nl 0318 - 515 400

Sleutels programmeren

Sleutels programmeren op de moderne auto’s wordt steeds ingewikkelder. Het vraagt namelijk in veel gevallen originele dealer-apparatuur. Bij Garage Geurtsen hebben we veel van deze (dealer)apparatuur in eigen huis. Middels deze praktijkcasus laten wij zien hoe we een nieuwe autosleutel programmeren.

Casus: sleutel Volkswagen Passat

We krijgen in de werkplaats een Volkswagen Passat. De nieuwe sleutel bestellen wij op chassisnummer. Als de nieuwe sleutel bij ons binnen is gekomen, dan werkt deze nog niet. De nieuwe sleutel moet eerst nog worden geprogrammeerd voordat de afstandsbediening werkt en je er mee kunt starten. Er zit een zogenaamde transponderchip in de sleutel. Deze chip maakt deel uit van de startblokkering en moet dus middels een online verbinding met de fabriek worden aangemeld op de auto. Wij hebben dit originele ODIS programma, wat staat voor Offboard Diagnostic Information System. Met dit originele diagnosesysteem en bijbehorende online verbinding kunnen wij voor u deze werkzaamheden uitvoeren op dealer niveau. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Online programmeren van nieuwe regelapparaten
  • Online programmeren van sleutels
  • Software updates uitvoeren van alle regelapparaten
  • Technische Product Informatie (TPI) inzien
  • Alle door de fabrikant beschikbaar gestelde technische informatie inzien
Sleutel volkswagen
Sleutels programmeren

Het computer programma helpt de monteur stap voor stap bij het programmeren van de sleutels. Als de programeer procedure succesvol voltooid is, kunnen de geautoriseerde sleutels worden gebruikt.

Bent u opzoek naar een Volkswagenspecialist voor onderhoud of storingsdiagnose? Of het laten programmeren van sleutels? Neem dan contact op met Garage G. Geurtsen.