0318 - 515 400

Klompersteeg 19 - 3905 NA - Veenendaal

Verkoop: verkoop@garagegeurtsen.nl - 0318 - 252 766

|

Werkplaats: info@garagegeurtsen.nl - 0318 – 515 400

Klompersteeg 19 - 3905 NA - Veenendaal 0318 – 515 400 info@garagegeurtsen.nl 0318 - 515 400

DSG en S-Tronic; Onderhoud, Diagnose en Reparatie

29 maart 2022

DSG en S-Tronic; Onderhoud, Diagnose en Reparatie

De DSG/S-TRONIC versnellingsbak van Volkswagen Auto Groep (Volkswagen, Audi, Seat en Skoda) is een comfortabele automatische versnellingsbak als deze volledig naar behoren werkt. Het onderhoud aan uw automaat is hierbij enorm belangrijk. Garage Geurtsen verzorgt dit onderhoud van de automaat voor uw Audi, Volkswagen, Seat of Skoda volgens de fabrieksspecificaties.

Door niet goed uitgevoerd onderhoud kunnen deze versnellingsbakken namelijk sneller slijten dan normaal. Hierdoor kunnen problemen en defecten ontstaan die voor minder rijcomfort en snellere slijtage van uw automaat zorgen. Hieruit blijkt hoe belangrijk goed onderhoud is voor uw automatische versnellingsbak en natuurlijk voor uw hele auto.

Software op laptop

In sommige gevallen is uitgebreide diagnose nodig om de problemen op te lossen, waarbij Garage Geurtsen alle benodigde merkspecifieke tools en originele apparatuur heeft om de defecten in uw automaat op te sporen en te vervangen. Door deze uitgebreide kennis en specifieke diagnose kunnen de kosten voor u laag blijven.

DSG software

Bij een DSG/S-TRONIC kunnen de volgende rijproblemen voorkomen: 

  • Auto rijdt niet meer, of is niet meer gelijk weg
  • P-R-N-D-S symbool knippert
  • Bokken of rare geluiden met schakelen
  • Schiet in toeren met overschakelen
  • Auto rijdt alleen nog maar in even of oneven versnellingen

Defecten in de mechatronica

Het belangrijkste onderdeel in de DSG/S-Tronic is de mechatronica. Dit is een robot, die het overschakelen van de versnellingsbak regelt. Als de mechatronica niet meer goed werkt, kan dit voor allerlei klachten zorgen.

Hierbij is specifieke diagnose nodig, om te zoeken welk onderdeel in uw mechatronica ervoor zorgt dat deze klachten voorkomen. Dit kunnen zowel mechanische als elektronische storingen zijn. Garage Geurtsen uit Veenendaal heeft alle benodigde specialistische en originele apparatuur om de mechatronica op de werktafel te simuleren, en op die manier de exacte defecten lokaliseren. Door nauwkeurig alleen het defect te vervangen, kunnen wij u professioneel zonder hoge kosten van dienst zijn!

DSG storing

Defecte koppeling

Daarnaast kan de koppeling de oorzaak zijn van uw rijproblemen. De koppeling in uw DSG/S-Tronic kan naar wens door Garage Geurtsen uit Veenendaal volgens de fabrieksspecificaties vervangen worden. Heel belangrijk is het afstellen en inleren van uw nieuwe koppeling. Als dit niet op de juiste manier gebeurt, kan uw nieuwe koppeling binnen enkele weken alweer voor problemen zorgen.

Na het vernieuwen leren wij uw koppeling in met onze originele diagnoseapparatuur, voeren wij een adaptierit uit en kunnen wij naar wens uw automaat voorzien van de nieuwste software.

Transmissie

Problemen door software

Een verouderde software-versie kan er namelijk voor zorgen dat uw automaat niet meer comfortabel rijdt. Dit heeft als gevolg dat de onderdelen die hierboven genoemd zijn te snel slijten. Garage Geurtsen uit Veenendaal kan dit voor u voorkomen. Door middel van onze dealer-apparatuur zorgen wij voor de geoptimaliseerde software in uw automaat, zodat u in alle comfort en veiligheid weer de weg op kunt.

De volgende foutcodes kunnen voorkomen:

P0562                                  Systeemspanning te laag

P189C                                  Geen communicatie met TCM

P117C                                   Tolerantiegrens koppelingsplaat bereikt

P0841                                  Transmissie-oliedruk-sensor A onjuist signaal

P17BF                                   Functiebeperking door onjuiste oliedruk

P1895                                   Functiebeperking door onjuiste oliedruk

P177F                                    Hydraulische pomp speelbeveiliging actief

P1604                                   Hydraulische pomp spanning te laag

P0562                                   Systeemspanning te laag

Heeft u vragen of problemen met uw DSG/S-Tronic in uw Volkswagen, Audi, Seat of Skoda? Neem dan contact op met onze werkplaats-receptie en wij zullen u met alle service van dienst zijn.