Klompersteeg 19 - 3905 NA - Veenendaal 0318 – 515 400 info@garagegeurtsen.nl 0318 - 515 400

Chiptuning in Veenendaal

Woont u in Veenendaal, Ede, Ederveen, Scherpenzeel, Woudenberg, Renswoude, Lunteren of De Klomp en wilt u uw auto laten tunen? Met chiptuning kan Garage G. Geurtsen uit Veenendaal meer vermogen uit uw motor halen, waardoor u comfortabeler kunt rijden, minder brandstof verbruikt en/of gemakkelijker uw caravan vervoert.

Hieronder zetten we de belangrijkste facetten rond tuning op een rij. Voor specifieke vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wat is chiptuning?

Kort gezegd is chiptuning het herschrijven en optimaliseren van het computerprogramma in het motormanagement-systeem van een voertuig. Verschillende facetten, zoals het inspuitmoment, het ontstekingstijdstip, de turbodruk en de luchthoeveelheid worden door dit systeem aangestuurd. Door al deze facetten op elkaar af te stemmen, zijn we in staat meer vermogen uit een motor te halen.

Chiptuning op maat

Om te zorgen dat de vermogenswinst niet ten koste gaat van motor en aandrijflijn, dient de software op maat geschreven te worden. Daarvoor is veel ervaring en vakkennis nodig. Wij tunen niet met een standaardchip of software. Wij werken met tuning die specifiek gericht is op uw auto en op uw specifieke wensen. Standaard tuning kan immers grote problemen veroorzaken bij uw auto omdat elke auto unieke software heeft.

Welke resultaten kunt u verwachten?

  • Chiptuning zorgt met name bij auto’s voorzien van turbo voor aanzienlijke vermogenswinst. Zowel bij auto’s die worden aangedreven door benzine als bij diesel kan uw vermogenswinst oplopen tot 35 procent. Daarbij persen wij niet elke pk uit uw motor, maar wij balanceren op verantwoorde wijze het rijcomfort en het vermogen van uw auto.
  • Voor auto’s zonder turbo biedt chiptuning minder rendement. Grofweg zal de vermogenswinst bij auto’s zonder turbo toenemen met 8 tot 12 procent. Vooral als u net wat vermogen tekort komt bij het trekken van een caravan of aanhanger kan tuning echter ook bij deze auto’s zinvol zijn. De vermogenswinst stijgt als de tuning wordt gecombineerd met bijvoorbeeld een nieuw luchtfilter of een uitlaatsysteem.

Brandstofbesparing met Eco-tuning

Iedere auto wordt geleverd met fabrieksinstellingen. Deze instellingen zijn ontworpen om de motor te laten functioneren onder de meest extreme omstandigheden. Omstandigheden die zich, onder meer door het onderhoudsniveau bij onze garages, in geheel West-Europa simpelweg niet voordoen. Door die instellingen te veranderen met Eco-tuning, kunt u een beter resultaat boeken. Met meer vermogen kan een motor met minder toeren dezelfde prestaties leveren. Dit kan een brandstofbesparing van meer dan 10 procent tot gevolg hebben.

Toeren- en snelheidsbegrenzing

In sommige situaties wilt u niet meer vermogen, maar wilt u juist de motor beschermen tegen extreem rijgedrag. Door een auto in toeren te begrenzen of de maximale snelheid softwarematig terug te brengen, kunt u bij uw auto’s en vrachtwagens rekenen op een langere levensduur. Naast de motor zullen ook banden, remschrijven en remblokken langer mee kunnen. Dit kan een goede optie zijn voor wagenparkbeheerders, koeriersbedrijven en verhuurbedrijven.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw auto? Kom dan langs bij Garage G. Geurtsen uit Veenendaal of bel naar 0318 – 51 54 00

Chiptuning software
Vakgarage Geurtsen Renswoude