Klompersteeg 19 - 3905 NA - Veenendaal 0318 – 515 400 info@garagegeurtsen.nl 0318 - 515 400

Chiptuning in Veenendaal

Met chiptuning in Veenendaal haalt u meer vermogen uit de motor door simpelweg het optimaliseren van motormanagementsoftware. Hierdoor wordt uw auto niet alleen sneller, maar ook comfortabeler. Een auto inhalen gaat bijvoorbeeld net even wat makkelijker. Verder verbrandt u minder brandstof en kunt u gemakkelijker een caravan of aanhanger vervoeren. Kortom, alleen maar pluspunten. Hieronder zetten we de belangrijkste facetten rondom tuning op een rij. Voor specifieke vragen over bijvoorbeeld de precieze vermogenswinst voor uw auto kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wat is chiptuning?

Chiptuning is een techniek om de prestaties van uw auto te verbeteren door middel van het optimaliseren van de motormanagementsoftware. Dit wordt gedaan door het aanpassen van bestaande instellingen zoals:

  • Aanpassen van de luchtbrandstofverhouding
  • Verhogen van de maximumsnelheid
  • Verhogen van het koppel
  • Verminderen van de uitstoot

Chiptuning is een veilige en effectieve manier om de prestaties van uw auto te verbeteren zonder dat er fysieke aanpassingen nodig zijn. Door middel van chiptuning in Veenendaal kunt u uw auto zo afstellen dat hij meer prestaties levert, zuiniger is en minder uitstoot heeft. Met chiptuning kunt u de prestaties van uw auto eenvoudig verbeteren, zonder dat u uw motor hoeft te vervangen. Onze chiptuning in Veenendaal is een veilige en betaalbare manier om de prestaties van uw auto te verbeteren.

Chiptuning op maat

Om te zorgen dat de vermogenswinst niet ten koste gaat van motor en aandrijflijn, dient de software op maat geschreven te worden. Daarvoor is veel ervaring en vakkennis nodig. Wij tunen niet met een standaardchip of software. Wij werken met tuning die specifiek gericht is op uw auto en op uw specifieke wensen. Standaard tuning kan immers grote problemen veroorzaken bij uw auto omdat elke auto unieke software heeft.

Diagnose storing

Wat kunt u verwachten van chiptuning?

  • Chiptuning zorgt met name bij auto’s voorzien van turbo voor aanzienlijke vermogenswinst. Zowel bij auto’s die worden aangedreven door benzine als bij diesel kan uw vermogenswinst oplopen tot 35 procent. Daarbij persen wij niet elke pk uit uw motor, maar wij balanceren op verantwoorde wijze het rijcomfort en het vermogen van uw auto.
  • Voor auto’s zonder turbo biedt chiptuning minder rendement. Grofweg zal de vermogenswinst bij auto’s zonder turbo toenemen met 8 tot 12 procent. Vooral als u net wat vermogen tekort komt bij het trekken van een caravan of aanhanger kan tuning echter ook bij deze auto’s zinvol zijn. De vermogenswinst stijgt als de tuning wordt gecombineerd met bijvoorbeeld een nieuw luchtfilter of een uitlaatsysteem.

Brandstofbesparing met Eco-tuning

Iedere auto wordt geleverd met fabrieksinstellingen. Deze instellingen zijn ontworpen om de motor te laten functioneren onder de meest extreme omstandigheden. Omstandigheden die zich, onder meer door het onderhoudsniveau bij onze garages, in geheel West-Europa simpelweg niet voordoen. Door die instellingen te veranderen met Eco-tuning, kunt u een beter resultaat boeken. Met meer vermogen kan een motor met minder toeren dezelfde prestaties leveren.

Dit kan een brandstofbesparing van meer dan 10 procent tot gevolg hebben. Het is belangrijk om te onthouden dat brandstofbesparing met chiptuning alleen effectief zal zijn als het wordt gebruikt met verstandig rijgedrag. Als je rijdt met een verhoogd vermogen, maar je rijdt nog steeds te hard of te hard, zal je niet genieten van de brandstofbesparing die je krijgt. In plaats daarvan zal het brandstofverbruik stijgen in plaats van af te nemen.

Toeren- en snelheidsbegrenzing

In sommige situaties wilt u niet meer vermogen, maar wilt u juist de motor beschermen tegen extreem rijgedrag. Door een auto in toeren te begrenzen of de maximale snelheid softwarematig terug te brengen, kunt u bij uw auto’s en vrachtwagens rekenen op een langere levensduur. Naast de motor zullen ook banden, remschrijven en remblokken langer mee kunnen. Dit kan een goede optie zijn voor wagenparkbeheerders, koeriersbedrijven en verhuurbedrijven.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw auto? Kom dan langs bij Garage G. Geurtsen uit Veenendaal of bel naar 0318 – 51 54 00

Chiptuning software
Chiptuning software